AcasaInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Musaca.

In jos 
AutorMesaj
nlovesnight
Administratori
Administratori
avatar

Warn Warn :
Mesaje Mesaje : 152
Data de inscriere Data de inscriere : 08/04/2012
Varsta Varsta : 21
Localizare Localizare : Iasi

MesajSubiect: Musaca.   2013-04-05, 10:41


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]




Ingrediente:
- 10 cartofi de dimensiune medie
- 750 g carne tocata de porc vita / pui
- 2 cepe mari
- o legatura de verdeata ( marar sau patrunjel)
- 3 oua (doua pentru tocatura, unul pentru turnat deasupra)
- 3 linguri de pasta de tomate
- o lingurita de piper
- o lingurita rasa de sare
- ulei pentru rumenit cartofii
- optional cascaval ras ( circa 3 linguri )


Cum procedam : se curata cartofii si se taie rondele. Se incinge uleiul si ii punem putin la rumenit, cat sa devina sticlosi. Se scot intr-un vas acoperit cu servetele ca sa absoarba excesul de ulei.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Intre timp se pune la calit ceapa tocata marunt. Cand devine sticloasa se adauga carnea si se lasa sa fiarba in sucul propriu pana cand scade sosul format. Astfel carnea nu va mai lasa apa in cuptor si musacaua se leaga mai bine.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Dupa ce s-a racit carnea, adaugam doua oua, verdeata tocata marunt, pasta de tomate, sarea si piperul si se amesteca bine.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Intr-un vas termorezistent asezam un strat de cartofi, un strat de carne (jumatate din compozitie), cartofi, carne si se termina cu un strat de cartofi. Mie imi place si acoperita cu dovlecel, asa ca puteti completa cu un dovlecel taiat rondele in loc de cartofi.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se bate bine oul si se toarna peste ultimul strat de cartofi. Optional se poate presara si cascaval ras.
Se baga la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se taie felii si se serveste. Pont : pentru a se taia frumos, musacaua trebuie sa fie rece.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Reteta nu este proprie .
Sursa:''Bunatati de la Oana''.
Sus In jos
 
Musaca.
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Life Style :: Foods :: Food recipes-
Mergi direct la: