AcasaInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Friptura de miel coroana umpluta

In jos 
AutorMesaj
Aragorn
Administratori
Administratori
avatar

Warn Warn :
Mesaje Mesaje : 1191
Data de inscriere Data de inscriere : 19/12/2009
Varsta Varsta : 24
Localizare Localizare : United States Lewiston Maine

MesajSubiect: Friptura de miel coroana umpluta   2013-04-03, 13:05

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Ingrediente
1 carcasa de miel
ulei de masline
sare
ierburi aromate (cimbrisor, rozmarin, menta, oregano)
vin rosu
usturoi
Pentru umplutura:
4 linguri de unt
1 ceapa medie
piper verde
1/2 telina daca e mare, sau una mica
300ml supa de pui
1 crenguta rozmarin
500g orez
2 oua
sare, piper
1 legatura patrunjel verde
250g ciuperci
sunca cu grasime (kaizer)
Mod de preparare
Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala.

Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste doar o patrime ca sa incapa umplutura, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite. Se lasa carnea de miel la marinat in vin + 2 lingurite ulei de masline + 3 catei de usturoi (sau mai mult daca va place) + ierburi aromate.

Se prepara umplutura pentru friptura de miel coroana:

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga boabele de piper verde zdrobite ca sa isi lase aroma, ceapa tocata, telina curatata si taiata cuburi, ciupercile taiate in 4 si usturoiul si se calesc pana se inmoaie, amestecand, pentru aproximaiv 7-10 minute.

Intr-o alta oala se aauga orezul, apoi se adauga legumele sotate si supa de pui. Se amesteca bine la foc mediu pana incepe sa fiarba, se mai adauga supa daca e nevoie. Se adauga si condimentele si se acopera.

Baza coroanei din carcasa de miel se leaga cu ata pentru a-i da deschizatura dorita si se unge cu ulei de masline. Se invelesc capetele oaselor in folie de aluminiu ca sa nu se arda.

Se da coroana la cuptor pentru 1 ora.

Dupa o ora se aseaza in mijloc umplutura pregatita amestecata cu cele 2 oua batute si se mai da la cuptor pentru inca 30 de minute.

Mod de servire
Friptura de miel coroana umpluta se serveste calda, cu o salata de legume.
Sus In jos
http://extremesite.formyjob.net
 
Friptura de miel coroana umpluta
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Life Style :: Foods :: Food recipes-
Mergi direct la: